MUFFINY CZEKOLADOWE Z TWAROGIEM
SKŁADNIKI
250 g mąki
3/4 szkl cukru
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jaja
1 szkl mleka
1/2 szkl oleju
Masa serowa
200 g twarogu
1 łyżka cukru
1 żółtko
2 łyżki śmietany gęstej 18 %
WYKONANIE
Do miski wsypujemy 250 g maki, 3/4 szkl cukru, 3 łyżki kakao, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. W drugiej misce łączymy 2 jaja, 1 szkl mleka, 1/2 szkl oleju. Do suchych składników dodajemy mokre, delikatnie mieszając. Następnie przygotowujemy masę serową z 200 g twarogu( może być z kostki lub mielony z wiaderka) 1 łyżeczki cukru , 1 żółtka, 2 łyżek śmietany gęstej 18 % wszystko razem ucieramy i miksujemy. Do foremek wkładamy ciasto i dokładamy po łyżce masy serowej, mieszając wykałaczką ( tylko do połowy babki) Pieczemy w tem 200 stopni, góra dół, około 25 min.
Do miski wsypujemy 250 g maki, 3/4 szkl cukru, 3 łyżki kakao, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. W drugiej misce łączymy 2 jaja, 1 szkl mleka, 1/2 szkl oleju. Do suchych składników dodajemy mokre, delikatnie mieszając. Następnie przygotowujemy masę serową z 200 g twarogu( może być z kostki lub mielony z wiaderka) 1 łyżeczki cukru , 1 żółtka, 2 łyżek śmietany gęstej 18 % wszystko razem ucieramy i miksujemy. Do foremek wkładamy ciasto i dokładamy po łyżce masy serowej, mieszając wykałaczką ( tylko do połowy babki) Pieczemy w tem 200 stopni, góra dół, około 25 min.
Komentarze
Prześlij komentarz