GRAHAMKI Z AWOKADO.
1/2 szt awokado
1/2 soku z cytryny
szczypta soli, pieprz, papryka czerwona
1 ząbek czosnku
2 jaja
2 listki buraka
kilka plastrów ogórka świeżego
2 jaja
2 listki buraka
kilka plastrów ogórka świeżego
WYKONANIE
Dojrzałe awokado 1/2 szt przekrawamy na pół i wydrążamy środek łyżeczką. Przekładamy do miski i ugniatamy widelcem, dodajemy sok z 1/2 cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, papryką, można dodać starty ząbek czosnku. Smarujemy na bułki, dodajemy ogórka świeżego i liść buraka. Jaja smażymy na patelni na masełku.
Dojrzałe awokado 1/2 szt przekrawamy na pół i wydrążamy środek łyżeczką. Przekładamy do miski i ugniatamy widelcem, dodajemy sok z 1/2 cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, papryką, można dodać starty ząbek czosnku. Smarujemy na bułki, dodajemy ogórka świeżego i liść buraka. Jaja smażymy na patelni na masełku.
Komentarze
Prześlij komentarz