PIERNIK Z POWIDŁAMI I CZEKOLADĄ.



SKŁADNIKI

1/2 kostki Kasi
2 całe jaja
1 szkl cukru
1 szkl mleka
3 łyżki powideł
2,5 szkl mąki
2 przyprawy do piernika
3 łyżki kakao
1 płaska łyżeczka sody
1/2 opakowania cynamonu

powidła
czekolada
1/4 kostki palmy


WYKONANIE

Kasię, jaja, cukier ucieramy. Następnie dodajemy mąkę przez sito, przyprawy, kakao, sodę.
W szklance mleka mieszamy 3 łyżki powideł i dodajemy do masy. Całość wyrabiamy w robocie. Blaszkę smarujemy tłuszczem i wkładamy gotowe ciasto. Piekarnik nagrzewamy do tem 180 stopni,
pieczemy góra dól przez około 40 -50 min. Gdy ciasto przestygnie, przekrawamy na pół i przekładamy powidłami. Górę ciasta polewamy czekoladą ( polewa- 1 gorzka czekolada i 1/4 kostki palmy rozpuszczamy w garnku ciągle mieszając, nie gotujemy.)

Komentarze

Popularne posty