FLAKI WIEPRZOWE
SKŁADNIKI
1 kg flaków
40 dkg karkówki
pieprz, sól
ziele angielskie
liść laurowy
2 marchewki
1 pietruszka korzeń
1/2 selera korzeń
2 ząbki czosnku
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżka ketchupu
majeranek
WYKONANIE
PRZEPIS NA 4 L WODY
Flaki około 1 kg obgotowuje i wrzucam do gara do osolonej wody, dodaje karkówkę około 40 dkg pokrojoną w paski, doprawiam pieprzem, dodaje ziele angielskie i liść laurowy. Jak mięso będzie miękkie, wrzucam starte na dużych oczkach warzywa, 2 marchewki, pietruszkę i 1/2 selera, gotuje wszystko do miękkości i dodaję 2 ząbki czosnku i 1 łyżkę przecieru pomidorowego i 1 łyżkę ketchupu, majeranek.
Komentarze
Prześlij komentarz