ZRAZY WIEPRZOWE ZE SCHABU
SKŁADNIKI
1,5 kg schabu bez kości
musztarda
sól, pieprz, vegeta
boczek
cebula
skórka od chleba
ogórek kiszony
Do każdego zraza wkładamy po kawałku np. cebuli, ogórka itd.,,
WYKONANIE
Mięso kroimy tak jak na kotlety, rozbijamy i smarujemy musztardą, doprawiamy pieprzem i solą. Następnie układamy pokrojone w paski : boczek, cebulę, skórkę chleba, ogórek kiszony wszystko zwijamy. Możemy użyć wykałaczki lub szpikulca do mięsa. Podsmażamy na patelni z każdej strony, dodajemy 1 cebulę pokrojoną w piórka i smażymy. Podsmażone wkładamy do gara zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, w zwykłym garnku tak około 2 godz. Jak mięso będzie gotowe wyjmujemy i zaciągamy na sos.
Mięso kroimy tak jak na kotlety, rozbijamy i smarujemy musztardą, doprawiamy pieprzem i solą. Następnie układamy pokrojone w paski : boczek, cebulę, skórkę chleba, ogórek kiszony wszystko zwijamy. Możemy użyć wykałaczki lub szpikulca do mięsa. Podsmażamy na patelni z każdej strony, dodajemy 1 cebulę pokrojoną w piórka i smażymy. Podsmażone wkładamy do gara zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, w zwykłym garnku tak około 2 godz. Jak mięso będzie gotowe wyjmujemy i zaciągamy na sos.
Komentarze
Prześlij komentarz