ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM
2 marchewki
pietruszka korzeń
mały seler
1 puszka pomidorów lub przecier pomidorowy
1 łyżka cukru
1 łyżka masła
makaronu
3/4 szkl mleka
1,5 łyżki mąki
150 ml słodkiej śmietany
natka pietruszki
WYKONANIE
Gotujemy wywar z warzyw, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy Vegetę i magi. Następnie wrzucamy zmiksowane pomidory (1 puszkę lub przecier pomidorowy) dodajemy 1 łyżkę cukru i masła, zaciągamy: mleko 3/4 szkl +1,5 łyżki mąki i na sam koniec wlewamy słodką śmietanę około 150 ml. Gotujemy makaron i gotowe. Zupę można ugotować na wywarze mięsnym.
Gotujemy wywar z warzyw, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy Vegetę i magi. Następnie wrzucamy zmiksowane pomidory (1 puszkę lub przecier pomidorowy) dodajemy 1 łyżkę cukru i masła, zaciągamy: mleko 3/4 szkl +1,5 łyżki mąki i na sam koniec wlewamy słodką śmietanę około 150 ml. Gotujemy makaron i gotowe. Zupę można ugotować na wywarze mięsnym.
Komentarze
Prześlij komentarz