MUFFINY MARCHEWKOWE
SKŁADNIKI NA OKOŁO 12 SZT
4 jajka
1,5 szkl cukru
1 cukier waniliowy
2 szkl mąki
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 szkl potartej marchewki
2 łyżeczki cynamonu
KREM
śmietana 30 %
mascarpone małe opakowanie
4 jajka całe, 1,5 szkl cukru, cukier waniliowy ucieramy, następnie dodajemy 2 szkl mąki, 1 szkl oleju, łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę sody i 2 łyżeczki cynamonu, wszystko razem wyrabiamy. Na sam koniec dodajemy 2 szkl potartej marchewki (marchewkę mieszamy łyżką, nie miksujemy) Ciasto wkładamy do papilotek(tak około 3/4 papilotki) następnie do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 25 min w tem 180 stopni góra -dół. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając mascarpone, po przestudzeniu dekorujemy muffiny.
Komentarze
Prześlij komentarz