CIASTKA MUSZELKI
SKŁADNIKI
250 g mąki
150 g miękkiego masła
120 g cukru pudru
2 całe jajka
szczypta soli
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa
czekolada gorzka 50 g roztopiona w kąpieli wodnej
Nadzienie
dżem, marmolada
WYKONANIE
Masło i cukier puder ucieramy ( ja wyrabiam w robocie) na puszystą masę, następnie dodajemy jajka jedno po drugim cały czas miksując. Dodajemy mąkę, proszek i sól, miksujemy do połączenia składników. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką gwieździstą. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i formujemy ciasteczka. Pieczemy w tem 180 stopni około 14 min. Przestudzone przekładamy dżemem i składamy tworząc muszelki. Gotowe zanużamy w roztopionej czekoladzie.
Komentarze
Prześlij komentarz